Liikuntaseurakoulutuksen käsikirja valmistuu

Elämisentaitoja – Lions Quest -ohjelma tavoitteena on vahvistaa lasten ja nuorten elämänhallintaitoja kouluttamalla kasvattajia edistämään näiden taitojen kehittymistä. Koska iso osa lapsista viettää aikaansa myös erilaisissa vapaa-ajan harrastuksissa, on ohjelmasta kehitetty oma, tiiviimpi versio koulun ulkopuolisten kasvattajien tarpeisiin. Erityisesti lapsille, joille koulu ei maistu, saattaa harrastusryhmä ja siellä toimiva aikuinen tarjota uudenlaisia mahdollisuuksia onnistua – ja kenties ainoan turvallisen, välittävän aikuisen. 

 

Koulutuksiin osallistuneet valmentajat ovat kokeneet koulutuksen hyödylliseksi ja toivoisivat aihetta käsiteltävän laajemmin myös muualla. Koulutuksen takana seisovat myös jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen, Jyväskylän yliopiston liikuntatieteen professori Taru Lintunen sekä Eija Alaja Olympiakomiteasta. Koulutus on todettu toimivaksi ja seuraavaksi tarvitaankin vain tiedon levittämistä, klubien tukea ja innokkaita osallistujia.

 

Liikuntaseuravalmentajille suunnattuja koulutuksia järjestetään tänä vuonna Helsingissä, Kuopiossa, Jyväskylässä ja Vuokatissa ja muualla kiinnostuksen pohjalta. Syksyn aikana valmistuu myös valmentajien tueksi Norjan ja Ruotsin kanssa yhteistyössä koottu käsikirja tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamisesta sekä ryhmän hallinnasta valmennustyössä. Opas jaetaan kaikille koulutuksen käyneille sähköisesti.

 

Jos koet asian tärkeäksi, levitäthän sanaa koulutuksesta!

 

Lue lisää:


Lions Quest -koulutussihteeri
Puhelin 010 501 4507