Tilaa koulun ulkopuolisten toimijoiden koulutus omalle paikkakunnallesi

Pääkouluttaja Ulla Sirviö-Hyttinen esitteli liikuntaseurakoulutusta Lionsien N-piirin presidenttiristeilyllä 30.10.2016. Kuvassa Ulla ja piirikuvernööri Aarto Mäkinen peukuttavat koulutuksen puolesta. Koulutus herätti suurta mielenkiintoa presidenttien keskuudessa.

Positiivisten kokemusten rohkaisemana Lions Quest - Elämisentaitoja -koulutusta tarjotaan nykyään myös koulumaailman ulkopuolella lasten ja nuorten kanssa toimiville tahoille kuten seurakunnan työntekijöille, harrastuskerhojen vetäjille, VPK:n väelle tai partiotoimintaa ohjaaville aikuisille. Lisäksi liikuntaseuroissa toimiville valmentajille on räätälöity oma koulutuksensa, jossa käsitellään muun muassa vuorovaikutustaitojen, itseluottamuksen ja motivaation merkitystä suoritukselle. Perinteisesti harjoittelu kuitenkin keskittyy usein lajitaitojen hallintaan, vaikka lopulta monet inhimilliset osa-alueet vaikuttavat kokonaisuuteen – halusimme tai emme.

 

Liikuntaseurakoulutusta on testattu pilottikoulutuksissa ja pilottien pohjalta koulutuksen suosittelijoiksi ovat ryhtyneet valmentaja Jukka Jalonen, Kiekko-Nikkarit ry:n puheenjohtaja Juha Leppänen sekä pesäpalloilija-juniorivalmentaja Jani Komulainen. Kuuntele suosittelijoiden mietteitä koulutuksesta tämän linkin kautta:

Tällä hetkellä koulujen ulkopuolisten kasvattajien koulutuksia sekä liikuntaseurakoulutuksia järjestetään eri paikkakunnilla klubien tai piirien toiveesta. Koulutuksen toteuttamiseksi tarvitaan noin 20 osallistujaa sekä rahoitus 248€ (sis. alv) per henkilö. Koska 20 henkilön tavoittaminen ja rahoituksen kerääminen on iso urakka, kannattaa yhteistyötä tehdä laajasti heti koulutuksen suunnitteluvaiheessa. Kiinnostusta voi kysellä naapuriklubeilta, lohkoilta ja piireiltä kunnan liikuntatoimea unohtamatta. Vaikka työ ei kantaisi hedelmää heti, saattaa ajatus jäädä itämään ja palkita hyvänä yhteistyönä myöhemmin.

 

Koulutukset järjestetään peräkkäisillä viikoilla, ensimmäisellä viikolla esimerkiksi maanantai- ja seuraavalla viikolla tiistai-iltana päällekkäisten harjoitusaikojen yms. riskien tasaamiseksi. Päivämäärien osalta alue voi itse haarukoida sopivan ajankohdan ja sopia sitten tarkat päivämäärät pääkouluttaja Ulla Sirviö-Hyttisen kanssa. Samalla koulutus lisätään Elämisentaitoja-koulutusten ilmoittautumislomakkeeseen, jonka kautta kiinnostuneet voivat käydä ilmoittautumassa mukaan ().

 

Tulossa olevia koulutuksia:

Koulun ulkopuoliset kasvattajat:

Lohja, Pusula ti 28.2 ja ke 8.3.2017
Huittinen ti 14.3 ja ke 22.3.2017

Liikuntaseurakoulutukset:
Helsinki ti 24.1.2016 ja ke 1.2.2017
Vuokatti, huhtikuu 2017

 

Otathan rohkeasti yhteyttä, mikäli koulutuksen järjestäminen omalla paikkakunnalla kiinnostaa!

 

Lisätietoja:
Pääkouluttaja Ulla Sirviö-Hyttinen                   
                               
p. 040 850 7241                

 

Lions Quest-koulutussihteeri Jenna Härmä                      

p. 050 4008775


Lions Quest -koulutussihteeri
Puhelin 010 501 4507